«Θα παλέψουμε για την πρώτη θέση στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος νεανίδων» (video) 

18/04/2024 - 11:44 Τελευταία τροποποίηση στις 18/04/2024 - 12:37

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ ΓΑΣ Ολυμπιάς Μήθυμνας Στρατής Καραγιάννης και οι αθλήτριες Χρύσα Τσαγγά και Ζαχαρούλα Λογγίου, την Τετάρτη 17 Απριλίου μίλησαν στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα», στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Αρχικά ο κ. Καραγιάννης μίλησε για την πορεία του στο άθλημα του μπάσκετ ως αθλητής και στη συνέχεια ως προπονητής με θητεία αρκετών ετών στον πάγκο της Ολυμπιάδας στο ανδρικό τμήμα και έπειτα στις υποδομές και στις γυναίκες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανδρικό τμήμα και παίδων, ωστόσο από φέτος γίνεται μια νέα προσπάθεια με νεαρούς αθλητές για να στελεχώσουν μελλοντικά τα παραπάνω τμήματα.

Για το τμήμα νεανίδων, ο προπονητής της ομάδας επισήμανε ότι η Ολυμπιάς είχε βάλει στόχο από πέρυσι να κατακτήσει την πρώτη θέση στη Λέσβο και φέτος το κατάφερε μετά από σκληρή δουλειά, μάλιστα αήττητη. Όλο αυτό βέβαια δεν έγινε τυχαία αφού οι αθλήτριες ξεκίνησαν την προετοιμασία τους από το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας θέσει όλοι μαζί στόχο τον τίτλο.

Επίσης, για τους προσεχείς αγώνες της β φάση του πρωταθλήματος νεανίδων, σημείωσε ότι στοχεύουν στην πρόκριση στην επόμενη φάση, όμως και οι δύο αντίπαλοι ΒΑΟΛ Χίου και Αθλέων Σάμου είναι δυνατοί και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και προσοχή.

Ακολούθως η αθλήτρια Χρύσα Τσαγγά σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα είπε ότι ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και ότι υπήρχε υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων. Τώρα θα παλέψουν για την πρόκριση στην τρίτη φάση απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα νοτίου Αιγαίου. Η Ζαχαρούλα Λογγίου τόνισε ότι στους αγώνες της Β φάσης πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ των αθλητριών της ομάδας της γιατί αυτός είναι ο λόγος που φέρνει τα καλά αποτελέσματα.

Επιπλέον, ο Στρατής Καραγιάννης σχολίασε θετικά το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται στο νησί μας περισσότερες διοργανώσεις για τα αθλήματα σάλας, με πρωτοβουλία και των τοπικών επιτροπών, καθώς αποτελούν πόλο έλξης κυρίως για τα μικρά παιδιά. Οι αθλητές και οι αθλήτριες στις νεαρές ηλικίες είναι σημαντικό να λαμβάνουν μέρος γενικότερα σε τουρνουά και διοργανώσεις γιατί αποκτούν σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις. Τρανό παράδειγμα και η συμμετοχή της Ολυμπιάδας στο τουρνουά που διοργάνωσε ο Προμηθέας στην Πάτρα, κάτι το οποίο ωφέλησε και βοήθησε σημαντικά σε όλα τα επίπεδα τις αθλήτριες του συλλόγου.

Ακόμη οι δύο αθλήτριες υπογράμμισαν ότι η Ολυμπιάς είναι οικογένεια, έχουν αναπτύξει όλοι μεταξύ τους δυνατές σχέσεις και φιλίες και αυτό προκύπτει έως ένα βαθμό και μέσα από τα όποια αποτελέσματα. Επίσης, τόνισαν ότι η ενασχόληση τους με το σπορ τους βοηθάει στην καθημερινότητα τους και στην απόδοση τους στα μαθήματα τους στο σχολείο. Κλείνοντας ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι το γηπεδικό, αφού αναβάλλονται συνεχώς αγώνες και προπονήσεις με αποτέλεσμα η ομάδα του να χάνει τον ρυθμό της.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey